Herstel na laparoscopie

Herstel van uw hond en kat na laparoscopie en de daarbij behorende nazorg

Na laparoscopie (sterilisatie) is de tijdsduur en de intensiviteit van de nazorg veel minder voor hond(teef) en kat (poes) en huisdiereigenaar. Uw hond of kat kan sneller herstellen omdat de ingreep bij laparoscopie veel minder ingrijpend is dan bij de ouderwetse wijze van het steriliseren van een hond(teef) en steriliseren van de poes. Bij laparoscopie hoeft uw hond of kat bovendien geen kraag om of shirt aan (uitzonderingen zijn honden die extreem likkerig zijn op alles) wat uiteindelijk weer stress verlagend werkt. Na laparoscopie hoeft u bovendien niet meer bang te zijn dat de wond open gaat of zal scheuren, bijvoorbeeld wanneer uw hond of kat springt, rent of bijvoorbeeld traploopt. Nu houdt dit niet in dat u ongelimiteerd met uw hond kan sporten of “overdreven” fanatiek kan gaan rennen. Het herstel na laparoscopie wordt door onze dierenarts grondig gemonitord en na 5 dagen mag uw hond zelfs al weer zwemmen.

Laparoscopie herstel en nazorg

De zorg voor uw hond(teef) of kat (poes) gedurende de herstelperiode

Als baasje dient u er wel rekening mee te houden dat uw hond of kat onder narcose is geweest, extra oplettendheid is daarom altijd geboden tijdens de eerste dag na de laparoscopische sterilisatie van uw hond of kat. Gedurende het herstel is het verstandig uw hond of kat lekker warm te houden en niet teveel in eens te laten drinken. Rust houden – dus niet teveel wandelen en even wachten met het eten geven van uw hond of kat.

Het herstel van uw hond of kat is zeer vlot en goed na laparoscopie / kijkoperatie

Ons Dierenziekenhuis is expert in laparoscopie / kijkoperaties doch kijken wij graag samen met u welke wijze het beste is voor uw hond of kat. De traditionele methode wordt in principe ook nog toegepast en Dierenziekenhuis Diemen beschikt over een dierenarts die expert is in zowel laparoscopie alsmede de traditionele wijze van het steriliseren van honden en katten. Onze expertise in laparoscopie/laparoscopische sterilisatie geeft ons de mogelijkheid om door middel van twee zeer kleine gaatjes in de buik uw hond of kat direct te steriliseren. Het herstel van honden en katten waarop laparoscopie is toegepast is bovendien zeer goed en vlot te noemen.

Kiezen voor laparoscopie of de traditionele wijze van steriliseren

Er zijn echter ook een aantal gevallen te bedenken waarbij een sterilisatie niet verstandig is, daarom is overleg vooraf met één van onze dierenartsen aan te raden.

Meer informatie

MEER INFORMATIE OVER LAPAROSCOPIE?

↑ Top of Page